Jammen ble det seier!

Selv om fremførelsen av My Heart Is Yours var nervøs og usikker i begynnelsen, overbeviste 22-åringen fra Heistad ved Porsgrunn publikum. Han sang seg varm og klarte slutten fint. Men Didrik må nok finne seg i at det blir spøkt med engelskuttalen hans når han faktisk synger “My hard is yours” som jo kan bety litt av hvert…

Sangen er komponert av svenske Fredrik Kempe som vant den svenske finalen i 2008 (Charlotte Perelli: Hero, nr.18.) og i fjor (Malena Ernman: La voix, nr. 21.) Teksten, som for øvrig er noe av det mest romantiske og poetiske i GP på mange år, er skrevet av Hanne Sørvaag fra Stavanger.

Ballader gjør det tradisjonelt godt i GP, det kommer an på fremførelse og melodiøsitet. Island, Storbritannia og Frankrike stilte alle med sterke ballader i fjor som plasserte seg blant de ti øverste. Foreløpig er det ingen ballader fra resten av Europa som utmerker seg, men det ser ut som om det blir mange vakre ung menn som inntar Oslo og Fornebu i mai.

Tilværelsen blir nok snudd opp-ned for musikkstudenten ved Barrat-Due. Å være vertslandets representant er sannelig ingen spøk – det er store forventninger fra både hjem- og utland. Frem til finalen 29. mai vil han trolig fremføre sangen noen hundre ganger og da er nok både uttale og pusteteknikk på plass.

Selv trodde jeg faktisk at Keep of Kalessin ville stikke av med seieren. Delvis på grunn av originalitet, delvis på grunn av interessen for hardrock. Men der tok jeg feil – og som god patriot er det bare å heie på Didrik fra nå av.

Les alle VG Netts nyheter om Melodi Grand Prix her!

VGTV: Dette sa Didrik etter finaleseieren

Les også: Didrik: – Det er helt utrolig!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende