I de siste dagene har  det vært programlederprøver på GP-arenaen. De tre, Haddy N’jie, Nadia Hasnoui og Erik Solbakken, har god kjemi, virker avslappet, smilet er aldri langt unna, og de ser aldeles strålende ut!

I går kom kommentator Olav Viksmo Slettan til boksen sin for første gang. Den er så trang som den skal være, men nytt av året er aircondition hvilket er rene luksusen. Det forhindrer at det ikke koker så mye i toppen når poengene hagler eller uteblir.

Jeg har allerede møtt GP-fantaster fra Israel, der Anne Karine Strøm faktisk har en fanklubb (!). De regner med å komme seg etter sjokket over det norske prisnivået engang utpå nyåret. En halvliter øl, som ikke engang var en halvliter, er tolv ganger dyrere enn hva de er vant med fra Tel Aviv som heller ikke er en spesielt billig by. Beretningen ble fremstilt med redsel i stemmen som om de fortalte om en fryktinngydende horrorfilm.

De ventet på greske venner som kommer til by’n i dag og det er en utbredt spøk med litt alvor i, at alle GP-fantastene fra resten av Europa må spandere på sine greske venner i ren solidaritet. En god start kan jo være å ikke stemme på det greske bidraget, slik at Hellas unngår seier og dermed en regning på en kvart milliard eller så.

Hellas’ bidrag er den fyrrige testesterontruppen Giorgios Alkaios & Friends som fremstår som en sadomasochistisk utgave av Frikar der de hopper og spretter så sixpack-muskler og bicepser strutter omsvøpt av svart lær. Inkludert er også en Rybak-effekt, nemlig et gresk feleinstrument. Det har forsåvidt skjedd større skandaler i GP, men la oss alle håpe at Hellas IKKE vinner i år – for landets egen del.

Her kan du se Hellas-bidraget!

På youtube herjer for tiden en parodi på Finlands bidrag Työlki ellää med jentegruppen Kuunkuiskaajat. Det er en israeler og sveitser som har iført seg blonde parykker og mimer til sangen, og det gjør de overbevisende. Videoen er allerede vist på israelsk fjernsyn.

Denne lille spøken forteller litt om hvor grenseløs GP i virkeligheten er: Her faller en sveitser og israeler for en finsk folkemelodi i en sangtradisjon fra 1700-tallet, de lærer seg den ubegripelige teksten, spiller inn en tøysevideo som i løpet av et par tre dager oppnår 30 000 treff på youtube og de heier på et land på andre siden av Europa-kartet. Herlig!

På den annen side har jeg stor tro på Kuunkuiskaajat. De er en befrielse både å se og høre på i dette grumsegrunne Dødehavet av uinspirerte ballader. Folkemelodien viser seg å være grenseløs og den vil utvilsomt ha stor appell uansett hvor man bor.  Og apropos Finland: Den finske GP-klubben har hatt avstemning over årets bidrag og 12’ern gikk til Norge! Kippis, Suomi!

PS! Hver dag frem til finalen kommer jeg til å blogge her på VG Nett, så følg med!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende