Men Didrik, da! Etter svært overbevisende prøver lørdag, var det tid for Didrik Solli-Tangens pressekonferanse. Den gikk ikke så bra.

Det er synd å si det, men Solli-Tangen har problemer med å svare godt for seg. Det blir ofte halvkvedede, upoengterte svar som like gjerne kunne ha vært enstavelsessvar, så intetsigende var de. I tillegg virket han ikke imøtekommende eller interessert, hvilket bør være et minimumskrav når man inviterer pressen til sin eneste pressekonferanse.

Kontrasten til for eksempel Tysklands seanse med mye smil, latter og jubel var påfallende og ble som forskjellen mellom natt og dag.

Det går simpelthen ikke an å spørre delegasjonslederen først om hva han skal svare på spørsmålet “vil du vinne?” I møte med presse og GP-fantaster gjelder samme regel som på scenen: Gi alt du har!

Han var tydelig utilpass med spørsmål fra mine kolleger i VG Nett om etikkaoset som rir den norske delegasjonen der NRK-medarbeidere blander jobb og privatliv på en beklagelig måte. Delegasjonsleder Leif-Åge Reme var like utilpass og svarte uakseptabelt. I den funksjonen skal en ha både Vær varsom-plakaten og NRKs personalhåndbok i ryggmargen. Å avfeie problemstillingen med at Norge er et lite land er himmelropende kunnskapsløst og kvalifiserer til stryk.

Dagens episode føyer seg inn i rekken av uheldige PR- og mediafremstøt fra Solli-Tangens leir siden den norske seieren.

Han vil smake steken, men ikke være med på leken.

VGTV: - Se Jostein, jeg er 17 år!

Les også: - Didrik innfrir virkelig på scenen

Tips oss hvis dette innlegget er upassende