Gårsdagen var nok en adrenalinfylt arbeidsdag på GP-arenaen. Ti-tolv dager med 18-timers arbeidsdager merkes på kroppen, men det er nå og frem til søndag morgen det virkelig gjelder og alle krefter må skjerpes. Det gjelder oss alle.

GP-sirkusets travleste er neppe storfavoritten Lena fra Tyskland som følges døgnet rundt av et rekordstort tysk/kontinentalt pressekorps. Det er heller ikke min britiske kollega Jonathan som rapporterer til 62 (!) engelskspråklige radiostasjoner verden rundt. Ei heller er det de to presidentene for de to rivaliserende greske GP-klubbene som skal holde styr på over 200 elleville greske fantaster – det er faktisk vanskeligere enn det høres, og det går ikke akkurat stille for seg.

De travleste er de hundrevis av frivillige og profesjonelle som holder denne fascinerende maskinen i gang. Det mest fascinerende er jo selvsagt at konglomeratet av yrkesgrupper og funksjoner faktisk går som et sveitsisk urverk med tysk presisjon og atskillige doser norsk stå-på-humør.

Kaféen i pressesenteret er et godt eksempel på et slikt ustoppelig urverk. De får skryt for maten som lages i et provisorisk kjøkken, men som ikke står tilbake for hva en permanent kafé klarer. Hver dag er det nye menyer. GP-sirkusets mangfoldighet bevises ved at det serveres ferske måltider etter både halal- og kosher-regler, samt vegetarretter. Det er intet annet enn imponerende – hvilket annet spisested i Europa kan oppvise maken? Her om dagen spiste jeg torsk i tomatsaus som var svært velsmakende og akkurat passe kokt – som nordlending er jeg plagsomt kresen og vet hva jeg snakker om. Kokkelua av for de travle jentene og gutta på kafeen!

En annen som har absurd travel dager er NRKs innspillingsleder Nina Brym. En innspillingsleder er “sjefen på gølvet”, den personen som er overalt med store øreklokker og “clipboarden” parat – og gir beskjeder til alle i rasende fart. Hun er et kommunikasjonssentrum mellom alt som foregår i hallen og den tekniske siden som sitter i busser på utsiden. Av og til får man et glimt av henne på fjernsynet, for hun er den siste artistene har kontakt med før de entrer løvens hule på scenen. En god innspillingsleder er stjernediplomat med silke- og stålhånd og er alltid på rett sted. Å se Nina Brym i aksjon er å se en 120% proff briljere i sitt fag. Hun illustrerer denne makeløse begivenheten som garantert kommer til å gjøre oss alle med norsk pass stolte. Hodeklokkene av for Nina og hennes kolleger!

Livet bak kulissene er noe å tenke på i sofakroken i kveld når det farvesprakende showet flimrer over skjermen. Om tirsdagens semifinale var som å se maling tørke, er kveldens semfinale det motsatte: Fest, fart og farver – og ulidelig spenning og dramatikk. God torsdagskveld og takk-og-lov for vårt norske humør!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende