Stemningen på GP-arensaen er preget av typisk dagen derpå-stemning etter all dramatikken i går kveld. Prøvene på finalen glir unna, skjønt artistene sparer seg for nok en prøve senere i dag og den siste generalprøve i morgen ettermiddag.

Programledernes grand finale-kostymer er skuffende, nærmest ordinære. Takkoglov har Erik Solbakken endelig fått på seg smokingen, mens damene er i kjoler til litt nedenfor knærne.

Alexander Rybak åpner showet og får sannsynligvis øyeblikkelig opp stemningen før Aserbajdsjans makeløse forestilling drar det hele i gang.

Midt i de 25 landene er det ganske laber stemming, og om du dupper av mens Hviterussland rasler med sommerfuglvingene i sang nr.9, så er du ikke alene – det var det mang en journalist her i pressesenteret som gjorde i dag. Hellas’ testesterontrommer vekker deg fort i sang nr.11 og når tyrkerrocken herjer i sang nr.14 kan du like godt våkne for å få med deg resten.

Pauseinnslaget er fremdeles hemmelig og ble ikke prøvd under ettermiddagens prøver.

Før de to semifinalene klarte jeg å tippe 8 av 10 finalister riktige. Dermed kaster jeg meg uti det, og tipper de ti øverste i morgendagens finale. Listen er urangert, bortsett fra vinneren som jeg tror blir Tyskland.

Norge

Aserbajdsjan

Irland

Hellas

Tyrkia

Island

Romania

Armenia

Danmark

Tips oss hvis dette innlegget er upassende